2012 – 2008

Als vier enthousiaste loopvrienden besloten we een extra dimensie te geven aan onze sportieve uitdagingen: marathons lopen gekoppeld aan het bieden van financiële steun aan de minder gelukkigen onder ons die niet kunnen rennen. In 2007 liepen wij de marathon van Berlijn, in 2008 voegden we de New York Marathon toe, in 2009 De Bank of America Chicago, in 2012 liepen 2 van ons de London Marathon. Ons uiteindelijke doel: de 5 grote ‘Major Marathons’ lopen : Berlijn, New York, Boston, Chicago en London. Steeds in het kader van loopsport in combinatie met fundraising.

Sporten voor mensen met een beperking : To Walk Again vzw en FriS vzw
Om ook mensen met een beperking te enthousiasmeren voor het sporten, besloten we samen te werken met de vzw To Walk Again, gesticht door Marc Herremans. In mei 2008 organiseerden we in Halle een eerste Run-to-Walk Day die 5000 euro opbracht voor deze stichting.
Vanaf 2009 mogen we jaarlijks rekenen op de steun van een nieuwe partner FriS vzw (Friends and Scream United), een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel. De filosofie van FriS is eenvoudig… fris: iedereen die wil sporten en om één of andere reden niet volwaardig aan bod komt in een valide sportclub, is van harte welkom. De opbrengst verdelen we sindsdien onder To Walk Again vzw en FriS vzw.
Bovendien slaagden wij er in om in Halle, samen met de organisatoren, de aftrap te geven aan een permanente sportwerking voor mensen met een beperking. FriS organiseert er badminton, (rolstoel)dans en boccia (een soort van pétanque in zaal voor mensen met hersenverlamming, lichamelijke of verstandelijke achterstand).

Enkele getuigenissen van onze vorige edities
“Ik wil jullie graag feliciteren met het organiseren van de sportdag zaterdag !
Mijn dochters en ik hebben ervan genoten! Toffe sfeer, leuke sporten ontdekt, combinatie van sporten voor validen en andersvaliden geslaagd ! Volgend jaar opnieuw?” Nadia, medewerker en deelnemer

“Hallo organisators,
Een dikke proficiat met jullie Run to walk dag. De organisatie was weer prima. Onze OEH recreanten hebben ervan genoten. Het bewijs zie je via deze fotoreeks.
http://picasaweb.google.nl/superatleet/RunToWalk2009#
Je mag ze steeds downloaden of op jullie site plaatsen.” Tot volgend jaar, Patrick Nerinckx

“Hoi,
…” Het ontroerde mij op bepaalde ogenblikken hoe heel wat mensen met een beperking genoten van het aanbod SAMEN met valide personen. De organisatie zat piekfijn in elkaar.
Kortom het was GEWELDIG GESLAAGD !!! … “
Groetjes en dank – Bea – Verantwoordelijke sociale projecten Stad Halle

“Beste vrienden, “Met of zonder beperking, het maakt niet uit. Als je maar sport!” is een zeer mooie slogan die zaterdag voor 200% werkelijkheid werd, fantastisch! Ik kijk al uit naar de volgende editie en uiteraard ook naar het verder uitbouwen van de nieuwe sportwerking in Halle.”
Groetjes, Marc – mede-oprichter FriS

Leave a Reply