FriS

Fris

Friends & Scream United, afgekort FriS, is een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel. De vereniging is aangesloten bij de Vlaamse Liga Gehandicaptensport (VLG).

De filosofie van FriS is eenvoudig… fris: iedereen die wil sporten en om één of andere reden niet volwaardig aan bod komt in een valide sportclub, is van harte welkom. En dat ongeacht zijn of haar taal, geslacht, leeftijd, nationaliteit, huidskleur, godsdienst of aard van de beperking.

FriS zag het levenslicht in 2003, toen een voetbalinitiatief voor kinderen met een beperking (Friends United 2003) werd opgericht en van start ging eerst op een buitenveld en daarna in de sporthal van Beersel (Lot).

In 2005 is Friends United 2003 dan in het bootje gestapt met Scream Team, een voetbalploeg voor volwassenen met een beperking in Brussel die was opgericht naar aanleiding van een lessenreeks van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).  Tezamen gaan ze sindsdien gelukkig door het leven als Friends & Scream United, of kortweg FriS. In 2006 werd het sportaanbod verruimd met turnen, boccia en (rolstoel-)dans.

>>> Bezoek de FriS website

Contact bij FriS

Leave a Reply