To Walk Again

To Walk Again

To Walk Again is een vzw die in 2003 is opgericht door Marc Herremans en zijn trainer Paul Van Den Bosch. De vzw maakt sporten met een fysieke beperking, zonder financiële beperking mogelijk. Het biedt aangepaste sportfaciliteiten zonder hiervoor extra kosten aan te rekenen. Met andere woorden: To Walk Again legt het financiële verschil bij dat nodig is om speciale materialen aan te kopen en de gepaste infrastructuur te voorzien.

>>> Bezoek de website van To Walk Again

Oprichter Marc Herremans vertelt u zelf kort het verhaal van To Walk Again: 
“In maart 2003, iets meer dan een jaar na mijn ongeval, hebben Paul, Mieke en ikzelf To Walk Again vzw opgericht.

Het was niet altijd gemakkelijk en we hebben echt alle hens aan dek moeten roepen om van niets “iets” te maken. Vandaag zijn onze en ook jullie inspanningen beloond met een stichting die groeit en bloeit en op meerdere vlakken prachtig werk leverde.
Enerzijds hebben we de realisatie van een medisch project onder leiding van Professor Brotschi en z’n team van de ULB financieel volledig mogelijk gemaakt. Anderzijds organiseert To Walk Again tal van activiteiten verspreid over gans Vlaanderen waar personen met een fysieke beperking de kans krijgen om te proeven van tal van sportieve uitdagingen.To Walk Again is de naam van een gedreven stichting met een eigen verhaal. Het To Walk Again-verhaal is letterlijk en figuurlijk een verhaal van vallen en weer opstaan. Een verhaal van gewone mensen die ongewone dingen doen, maar ook van ongewone mensen die gewone dingen doen.
To Walk Again wordt gegarandeerd een “never ending story”! To Walk Again blijft met hetzelfde idealisme als voorheen werken aan haar doelstellingen. En met het potentieel van verschillende unieke ontmoetingsplaatsen voor de actieve rolstoelgebruiker, ziet die toekomst er veelbelovend uit.”

Wat doet To Walk Again?

Initiatielessen, sportdagen en special days 
Als het kriebelt… moet je echt deelnemen aan één van de vele initiatielessen, sportdagen en special days van Sporta To Walk Again! Bedoeling van de initiatielessen is nieuwelingen op het spoor van een geschikte sport te brengen. De sportdagen vertrekken telkens vanuit een concept waarbij ook familie en vrienden van harte welkom zijn om samen te sporten. Er kan dan volop gebruik gemaakt worden van de aanwezige infrastructuur. Tijdens de special days trekken we de kaart van het avontuur en meer zeggen we daar niet over.

Fitness en Informatieve sessies
Wie fitness denkt, denkt gezondheid… Krachttraining reikt een echte meerwaarde aan omdat het de schouderbalans helpt in evenwicht te houden en overbelasting tegengaat. Om aan de conditie te werken staan armfietsen, fietsen, step, roeitoestel, een loopband en hartslagmeters ter beschikking. Tijdens informatieve sessies komen diverse aspecten van training en voeding aan bod.

Kampen en meerdaagse vakanties
Het organiseren van sportkampen voor jeugdige manuele rolstoelgebruikers leek iets minder vanzelfsprekend. Niettegenstaande de te overwinnen euvels, prijken inmiddels paas-, zomer- en zelfs sneeuwkampen en vakanties op het palmares. Waar de kampen zich richten tot jongeren staan er op de meerdaagse vakanties geen leeftijdsgrenzen.

School- en Revalidatiesportdagen
Het Sporta To Walk Again Centrum wil jongeren sensibiliseren om met een open kijk en positieve attitude leren om te gaan met mensen die leven met een beperking. Hierin schuilt een belangrijke sleutel om te komen tot een volwaardige maatschappelijke participatie en integratie. Wie begrip heeft en toont voor iemand met een beperking, geeft ook meer kansen. Tijdens schoolsportdagen ondervinden jongeren aan den lijve wat het betekent om te leven met een beperking.

Daarnaast zijn ook revalidatiecentra van harte welkom op ons centrum voor een veelzijdige sportdag.

Contact bij het centrum To Walk Again vzw
Johan Cremery – To Walk Again vzw – Werkend onder de Sporta Groep – Geneinde 2 – 2260 Tongerlo; Tel. +32 (0) 14.539.582 – Fax. +32 (0) 14.541.248 – Gsm. +32 (0) 473.686.883 – jcremery@sporta.bewww.sporta.be/towalkagain

Leave a Reply